Milí priatelia.

      Komentáre vypnuté na Milí priatelia.

Znovu sa Vám takto prihováram, aby som Vás mohla informovať o dianí v zariadení Senior dom Terézia.

Ako som sľúbila, denne prinášame pozdravy od Vašich blízkych a krátke postrehy zo života u nás „doma“.

S ohľadom k aktuálnej epidemiologickej situácii a v súlade so záväzným postupom Ministerstva práce sociálnych vecí a rodiny SR, ako aj Ministerstva zdravotníctva SR, pre poskytovateľov sociálnych služieb v súvislosti s nebezpečenstvom šírenia infekcie spôsobenej novým koronavírusom sme v našom zariadení prijali niekoľko opatrení, o ktorých by som Vás chcela informovať.

S platnosťou od 6.3.2020 sme uzatvorili zariadenie pre návštevy a od 13.3.2020 sme nariadili nosenie rúška všetkými zamestnancami. V tejto súvislosti sa musím v mene klientov a zamestnancov zariadenia poďakovať spoločnosti Klemon Mode, s.r.o. Holíč za dar, ktorým sú rúška v počte 100 kusov.

Od 20.3.2020 sme v súlade s týmito odporúčaniami pozastavili kolektívne aktivity a pracovníčky sociálneho úseku sa venujú klientom na izbách. Samozrejme klienti sa môžu bez obmedzenia pohybovať po celom interiéri a exteriéri zariadenia. Vďaka tomu, že zariadenie disponuje priestornými chodbami s množstvom výklenkov majú klienti dostatok miesta k pohybu i v čase, keď kvôli nepriaznivému počasiu nemôžu ísť do záhrady. Aby sme čo možno najviac tlmili „ponorkový“ syndróm, máme vytvorený systém psychologických intervencií pre ukľudnenie klientov. Za tým účelom denne do zariadenia prichádza Mgr. Ing. Renata Kormanová (vyškolený kouč), navštevuje klientov a nenútenou formou im pomáha zvládať stres, ktorý táto doba prináša.

S platnosťou od 27.3.2020 zabezpečujeme servírovanie jedál priamo na izbách, aby sme eliminovali zhromažďovanie klientov počas stravovania. Je to náročnejšie na udržiavanie hygieny, ale dnes už tento systém máme zvládnutý a dokonca sme zvýšili dennú frekvenciu dezinfekcie na izbách.

Čo záverom dodať. Zatiaľ sme všetci zdraví a dúfam, že to aj tak zostane. Viem, je Vám určite ľúto, že ani Veľkonočné sviatky nebudete so svojimi blízkymi. Keďže nič do zariadenia pre klientov z externého prostredia neprijímame, pripravíme pre klientov k tomuto sviatku balíčky s ovocím a sladkosťami. No a určite prídu aj „naši šibači“.

S pozdravom

Ing Tomčíková Marta – riaditeľka